Политиците не са оптимисти за правителство

0

- Advertisement -

Час преди първите консултации за съставяне на правителство при президента, част от парламентарно представените партии остават песимисти, че кабинет ще бъде съставен с първия мандат. От „Демократична България“ отново са готови да опитат при третото завъртане на рулетката, ако държавният глава реши да връчи мандата на дясната коалиция.

Съпредседателят Христо Иванов коментира:

„Целта на конституцията да има редовно правителство и всички ние трябва да работим за това. Ние, по принцип, сме готови да реализираме мандат във всички форми като мандатоносител и да подкрепим при условия, които ясно сме определили. Конкретно в тази ситуация готовността за третия мандат има смисъл да се обсъжда, след като видим как ще се развият нещата с първия и с втория“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов смята, че 48-ият парламент ще работи кратко, а проблемът пред бъдеща коалиция ще бъде разпределянето на постовете.

„Като гледам тълпата започва да се превръща в шайка, така че по-скоро не, не заради друго, но защото трудно могат да се разберат по отношение разпределянето на позиции, на постове. Ние вече буквално една седмица не успяваме да постигнем голямо съгласие по отношение на комисиите, имайки предвид, че този парламент очертава не повече от двумесечен и тримесечен хоризонт на работа“.

Излъчването на редовно правителство е важно за страната, каза пред журналисти заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Петър Куленски. Той отново подчерта, че няма да подкрепят правителство с първия мандат на ГЕРБ. На въпрос на БНР, дали ще поканят БСП за преговори, ако се стигне до втори мандат на „Продължаваме промяната“, Петър Куленски отговори:

„Решенията на „Продължаваме промяната“ се вземат от политическите органи на партията, така че когато вторият мандат дойде при нас, ние ще свикаме Националния съвет, ще вземем решение и тогава ще обявим какво ще правим“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки