Гешев: Призоваваме МВР и ДАНС за съвместни действия в интерес на гражданите

0

- Advertisement -

Съвместните групи за разследване и анализ на криминални престъпления между прокуратурата, ДАНС и полицията ще работят по модел, който вече е бил прилаган. Това каза в Шумен главният прокурор Иван Гешев. Той беше в града, за да се срещне с родителите на 22-годишна жена, която на 28 септември загина при пътен инцидент.

Главният прокурор отказа да каже докъде е стигнало разследването на тежката катастрофа, но беше категоричен, че той и колегите му ще направят всичко, за да има справедливост – както в конкретния случай, така и по отношение на всички видове престъпления.

Моделът на съвместните групи за разследване е работещ, резултатите не са били идеални, но при положение, че закрихме специализираната прокуратура, която беше реален инструмент за борба с организираната престъпност, това е по-добър вариант, отколкото да не правим нищо, каза Иван Гешев.

„Правим организация в цялата страна за създаване на Отдели за борба с организираната престъпност и изобщо престъпността и призоваваме МВР и ДАНС за съвместни действия в интерес на българските граждани. Дали някои други институции ги интересуват интересите на българските граждани аз не мога да отговоря. Мен ме интересуват и ще направя всичко възможно и невъзможното, за да има справедливост. Това повече не може да продължава“.

По-късно днес Иван Гешев ще се срещне с шуменци по инициатива на Гражданския комитет „Справедливост“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки