Тошко Йорданов: В ромския квартал в Пловдив масово са гласували за „Продължаваме промяната“

0

- Advertisement -

„Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не беше грешка. Грешка заради коалиция на несъвместими партии. Не беше грешка, защото това беше обединение срещу ГЕРБ и ДПС, затова в такива ситуации човек може да преглътне идеологическата непоносимост към някой партньор.

Направихме някои хубави неща срещу модела ГЕРБ – ДПС – спецсъдът и спецпрокуратурата, например. Кирил Петков се опита да направи собствена бухалка, ние и това спряхме. Затова станахме враг. Спазването на принципи и последователност, включително и за Македония, основната причина, заради която напуснахме коалицията, води до фронт срещу теб“.

Това каза пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН.

На въпрос за ниските резултати на ИТН на последните избори той отговори:

„Имам сериозни подозрения за някои неща, които не мога да кажа в ефир. Има странни гласувания в циганските квартали. В циганския квартал в Пловдив масово са гласували за ПП. Никой не направи одит на „Информационно обслужване“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Йорданов коментира темата за промяна на формата на държавно управление:

„В предния парламент видяхме как партиите не функционират като едно, как партийните интереси надделява над решеният, как Министерски съвет управлява парламента и парламентът е една празна функция. В една президентска република правителство, излъчено от президента и одобрено от парламента, реално може да бъде контролирано от парламента, защото не е излъчен от него и в този кабинет не са лидерите на партиите. 10 години парламентът игра по свирката на Бойко Борисов и шест месеца по свирката на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев… Президентските републики осигуряват стабилност на държавата си“.

Според него, ако се състави кабинет, то „той ще е лицемерен и безпринципен“.

„За да има правителство, трябва да е с участието на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, за да има мнозинство. Бившите коалиционни партньори нямат 121 гласа. Ако се получи правителство с гласовете на БСП, които са най-склонни да правят всякакви акробатични номера в името на властта, тогава имаш кабинет, независимо дали мине през мандата на Стефан Янев и опакован като експертен, общочовешки или галактически, вътре ще е подкрепен с гласовете на ГЕРБ, ДПС, на Янев и слагаш БСП“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки