Нов протест на украинци и хотелиери в Слънчев бряг

0

- Advertisement -

Втори ден над 100 украински граждани и хотелиери излязоха на протест в центъра на Слънчев бряг. Много от хората са с куфари и твърдят, че хотелиерите искат вече пари за престоя им в базите.

И хотелиери, и украински граждани настояват да се отмени решението за преместването на украинските бежанци от хотелите в държавни общински бази.

Част от хотелите са спрели изхранването на украинците, а в други са ги накарали да си плащат, за да останат там. Затова и много от хората са стегнали куфарите си и не знаят какво да правят.

Оставаме на улицата, заявиха отчаяни украински граждани и призоваха правителството да преразгледа решението си за преместването им и да ги остави през зимните месеци в хотелите.

Много украинци питат и как да се интегрират като непрестанно ги местят.

Междувременно Министерството на туризма обяви, че помощта за украинските бежанци, потърсили временна закрила в България, продължава чрез настаняването им в държавни бази.

В 15-дневен срок до средата на ноември украински граждани,  потърсили временна закрила у нас, ще могат да се настанят в подходящи бази.

Хотелиерката Виолета Галева обаче попита как ще бъдат изведени украинците, след като някои от тях се заключват в стаите и не искат да ги напуснат.

Продължават и масовите проверки на междуведомствената комисия, която описва броя на украинските бежанци, настанени в Слънчев бряг. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки