Над 260 млн. лв. за чистене в София през 2023 г.

0

- Advertisement -

260,2 милиона лева са предвидени за следващата година за чистене в София. Увеличават се честотата за миене на улици и булеварди, като площта е 453 хиляди декара.

10,3 млн. лв. са за поддържане на чистотата в междублоковите пространства и косене ще бъдат предоставени директно на кметовете на райони.

„Основният приоритет и фокус на план-сметката за 2023 г. отново ще остане поддържане на чистотата на територията на Столична община…от тези средства над 10,3 млн. предоставяме на кметовете на райони. С тях те поддържат междублоковите пространства. Сумата е с 1,1 млн. повече“, заяви зам.-кметът по екология Десислава Билева.

За поредна година Столична община увеличава площта на улици и булеварди, които ще бъдат измивани като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. В план сметката за чистотата на града за 2023 г. е заложено измиването на 453 хил. дка улици, което е двойно повече спрямо измитите площи през 2019 г. (203 хил. дка), съобщи зам.-кметът по екология Десислава Билева, която заедно със зам.-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов представиха план-сметката за осигуряване на дейностите по чистотата на територията на Столична община през 2023 г.

През 2023 г. Столична община предвижда увеличаване на кратността на миене на улиците, по които се движи градски транспорт, от 6 на 7 пъти годишно. Миенето на вътрешноквартални улици и улици с обществено значение също се увеличава от 7 на 8 пъти годишно, съобщи също Билева.

Общият размер на план сметката за осигуряване на чистотата на територията на Столична община за 2023 г. е 260,2 млн. лв., което е увеличение от 22,5 млн. лв. спрямо настоящата година, каза също Билева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки