Прокуратурата е задействала „принудително довеждане“ на Корнелия Нинова

0

- Advertisement -

Прокуратурата е задействала мярката „принудително довеждане“ на лидера на БСП Корнелия Нинова заради жалбата на съпартиеца й Кирил Добрев за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Това съобщи Нинова на брифинг в Народното събрание, като уточни, че рано сутринта в дома ѝ са били изпратени двама служители на съдебната охрана.

Лидерът на социалистите отново се възпротиви на намесата на прокуратурата във вътрешнопартийни дела на БСП, като я окачестви като „прецедент“.

Нинова потвърди, че е отказала да предостави документи от решения на колективните органи, както и да връчва призовки на членове на Националния съвет, които да бъдат разпитвани в прокуратурата.

„Ако една прокуратура започне да урежда вътрешнопартийни въпроси, с оглед вътрешнопартийни преврати и с оглед овладяване на една партия, за да бъде послушна, няма да стане така.

Задавам въпрос дали днешното действие на съдебна охрана има връзка с вчерашната ни среща с главния прокурор.

Жалбата е подадена от Кирил Добрев, жалбите – няколко, които случайно попадат при един и същи прокурор. Което пък разширява обхвата на разпитваните лица с обикновените членове на Националния съвет. И представете си стигнали са до преброителите, да ги разпитват как са броили гласовете – дали от ляво надясно или от дясно наляво.“

Корнелия Нинова заяви, че ще сезира инспектората на Висшия съдебен съвет заради действията на наблюдаващия прокурор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки