Задържаха кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ в Пловдив

0

- Advertisement -

Полиция задържа тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. 

Полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и Мараджиев, а проверките продължиха в сградата на община Стамболийски.

Мараджиев определи случващото се като сплашване и вижда в акцията действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

„Дори не знам защо е акцията. Тази  фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно“, каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев

Той отрича причина да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по-рано, защото по всички програми на общината се минали проверки и коректни отчети.

Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверки в администрацията на община Стамболийски

По-късно адвокатът на Георги Мараджиев Росен Димитров съобщи, че на Марджиев не е повдигнато обвинение и не е задържан. „Той е призован за свидетел има досъдебно производство, по което обаче не е обвиняем на този етап“. 

Междувремнно от ПГ на ГЕРБ-СДС обявиха, че застават зад арестувания тази сутрин Георги Мараджиев. Заради полицейската акция срещу него партията поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви в Стамболийски, че акцията срещу Мараджиев е политическа  и цели да се отклони общественото  внимание от тежката политическа ситуация в страната, мигрантската криза и проблемите в МВР.

Това е поредна демонстрация на полицейщина и опит да не говорим за провалите на МВР.  Ще инициираме изслушване на вътрешния министър, за да ни запознае със всички факти около това грозно демонстриране на сила, заяви на извънреден брифинг в Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ  Десислава Атанасова.

Това е показна акция  за назидание на всички, които дръзват да се протипоставят или да работят не срещу интересите на установеното политическо статукво. Искаме оставката на Демерджиев, каза Георг Георгиев.

Този министър се занимава с кризисен пиар. Целта на акцията е първата новина довечера да бъде тази , а не поредния провал на вътрешния министър, допълни Тома Биков.

Междувременно депутатът от „Възраждане“ Стоян Таслаков обяви, че Георги Мараджиев е задържан по негов сигнал и не става дума за полицейски тормоз. Таслаков, който е бил съперник на Георги Мараджиев за кметския стол, има стар конфликт в него.

Стоян Таслаков заяви в Парламента, че е поскал десетки сигнали  към полицията заради възможни нарушения на Георги Мараджиев. 

„Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два, три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма „Професионал-777“. Тази фирма няма никаква история и опит, до колкото съм виждал в търговския регистър. Дейността на фирмата е монтаж на климатици, а същевременно строи и хотели”, посочи Таслаков.

Той посъветва ГЕРб, които защитиха своя областен координатор, да видят всички обществени поръчки, свързани с тази фирма. „Преди няколко седмици получих оплакване от хора, върху които се оказва натиск. Знаете ли, че когато напишеш нещо в социалните мрежи, което не се хареса на кмета, той задейства проверки в данъчните, вижда се какви имоти имат близките на тези хора, тоест има абсолютен, системен тормоз, който от години се случва в Стамболийски. Десетки са заплашените от гербаджийския кмет Мараджиев. Интересно е защо прокуратурата не е предпочела действия“, каза още Таслаков.

Той добави още, че Мараджиев взимал назаем строителни материали, дължал на сметището в Пловдив пари, а към кредитори общината имала дълг от 7 млн. лв. и се искали още 7 млн. лв. при положение, че Стамболийски е едно от най-бедните населени места. „Нека от ГЕРБ да кажат как със заплата само, той се е сдобил с толкова много имоти и такава скъпа кола”, попита депутатът от „Възраждане“. Той допълни, че протестите в Стамболийски, организирани в подкрепа на Георги Мараджиев, са направени от хора, работещи в общината, тоест „това са негови хора“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки