ГЕРБ настоява, че с ДБ може да са гръбнак на правителството

0

- Advertisement -

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че те, заедно с „Демократична България“, може да са гръбнакът на едно бъдещо правителство.

„Няма нищо по-нормално партии от едно европейско семейство – Европейската народна партия, ние и „Демократична България“ можем да сме гръбнакът или заедно да съставим правителство. След като ние сме в това европейско семейство – как може да не намерим теми, по които да си говорим, така че да имаме редовно правителство“, попита тя.

„Ние, на срещата с „Демократична България“ заявихме, че сме готови на разговор по всякакви теми. Ние подкрепихме антикорупционните закони. Има ценности и възможности този диалог да продължи“, настоя още Атанасова пред bTV.

По думите ѝ „Продължаваме промяната“ вече категорично са обявили, че няма да правят кабинет, ако се върне хартиената бюлетина.

Тя допълни, че коалиция с БСП няма. И дори има решение на ГЕРБ по темата – „има по различни теми мнозинства, които се формират“, отсече депутатката.

Според нея ГЕРБ ще представят предложенията си за премиер и членове на Министерския съвет след връчването на мандата от президента Румен Радев.

Тя настоя, че с одобрените вече промени в Изборния кодекс няма да има тройна работа.

Близо 18-часов маратон в НС: Смесено гласуване, запазва се район „Чужбина“, видеонаблюдение в СИК

„Не сме превърнали машините в принтери. В момента се отпечатват толкова бюлетини, колкото са избирателите. С бюлетини се гласува във всички секции с под 300 избиратели – бюлетините там не са си тръгвали. Машините остават. Флаш паметта, на която ще се записват данните, ще съществува“, коментира Десислава Атанасова.

„Представете си, че 99% от българите искат да гласуват с машина и ще го направят, а 1%, който ще гласува с хартия – защо трябва да им отнемаме възможността да участват в изборния процес“, настоя председателят на ГЕРБ в парламента.

Според нея получилият се сблъсък създава риск от намаляване на избирателната активност.

„Ние, когато осигурихме средства за закупуване на тези машини, сме го направили с една цел – доверието в изборите да е високо. Сега се оказва, че фактите, машините, кодовете и флашките стават разменна монета между партиите“, допълни Атанасова.

По думите ѝ район „Чужбина) остава, броят на заявленията остава 40, членовете на ЦИК остават, Общественият съвет към ЦИК остава, остават флаш паметта, която да пази данните.

„Премахваме тъмните стаички. Ще има видеонаблюдение онлайн, а видеозаписът ще се предава“, разясни още тя.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки