Софиянец е управлявал линейка с 14 мигранти, заловени в област Бургас

0

- Advertisement -

Четиринадесет (14) нелегални мигранти от Сирия, Тунис и Либия са задържани от бургаската жандармерия край средецкото село Драка, област Бургас. Те са били в частна линейка, оборудвана с медицинска апаратура и синя сигнална лампа.

Шофьорът на линейката – 31-годишен мъж от София е бил облечен като фелдшер, заяви директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов.

Специализираният автомобил, който е с пълно медицинско оборудване, е купен преди месец от автокъща в София от фирма, също регистрирана преди един месец. Шофьорът на линейката е и собственик на фирмата.

Линейката е тръгнала от София до район около Малко Търново, където са качени мигрантите.

Екип на жандармерията спира специализирания автомобил неслучайно, а след оценка за анализ на риска, каза още старши комисар Калоянов.

Срещу шофьорът вече е повдигнато обвинение за трафик на мигранти, заяви административният ръководител на районната прокуратура Мария Маркова. Предстои да му бъде повдигнато и второ обвинение – за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества.

По първото обвинение за трафик на мигранти предвиденото наказание е от една до една до шест години затвор, уточни прокурор Маркова.

Това според старши комисар Калоянов това е бил първият курс на линейката за превозване на нелегални имигранти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки