56 ареста при спецоперацията срещу разпространението на наркотици

0

- Advertisement -

56 са задържаните до момента при започналата в полунощ в страната специализирана полицейска операция срещу разпространението и производството на наркотици. Част от задържаните са криминално проявени.

Операцията е разпоредена от Главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хиляди полицейски служители.

„Проверяват се над 150 обекта към настоящия момент. Всякакви видове обекти търговски обекти, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества.

До момента са установени престъпления за притежание, разпространение на наркотични вещества или управление под въздействието на такива.

Операцията ще продължи и в следващите дни“, обяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Вицепремиерът и служебен министър Иван Демерджиев отбеляза, че акцията се провежда при добро взаимодействие с прокуратурата.

„Това, което ясно трябва да се каже – правим ясен, много ясен и категоричен знак към лицата, занимаващи се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира провеждането ѝ на територията на България.

Операции и акции ще продължат дотогава, докогато нивото на разпространение на наркотици в страната спадне рязко. Това положение, което виждаме и наблюдаваме днес не може да продължава.

Вярвам, че могат да се намерят и други подобни сфери, в които да сме на едно мнение с прокуратурата, че незабавно, категорично и ясно трябва да се противодейства. По линия на наркотици мисля, че такава воля е налице и в двете институции.“

Пред журналисти министърът допълни, че се анализират докладите от всички областни дирекции на МВР за предприетите около училищата мерки в рамките на операцията срещу разпространението на наркотици.

В изявление по повод акцията главният прокурор Иван Гешев заяви, че „притеснителните тенденции, свързани с разпространението на наркотици край училищата, и причиняване на тежки пътно-транспортни инциденти от водачи, употребили дрога, притесняват българските граждани и застрашават националната ни сигурност“.

„Дали някой представител на институция в държавата, харесва ни, не харесва ни този, който стои начело на тази институция, не интересува българските граждани. Основната цел е взаимодействие на институциите за покриване на очакванията и осъществяване на очакванията на българските граждани. В случая – противодействие на престъпността и защита на сигурността на българите и на нашите деца“.

Обвинител номер едно обяви, че в прокуратурата е създадена организация за бързо и приоритетно разследване на случаите, по които МВР събира достатъчно доказателства за повдигане на обвинение на конкретни лица. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки