ДАНС и Фандъкова спряха провеждането на митинг в София

0

- Advertisement -

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под надслов „Мир, неутралитет, суверенитет“, съобщиха от общинския пресцентър.

Събитието не беше съгласувано от Столичната община и е прекратено въз основа на информация, получена от Държавна агенция „Национална сигурност“(ДАНС), се казва в съобщението.

В последните дни информацията за събитието, разпространявана в социалните мрежи, беше под надслов „Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша“, което не съответстваше на официално заявеното от организатора гражданско обединение „Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света“ мероприятие, посочват от Столична община.

По-рано днес Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи по повод получена от кмета на София информация за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие.

Фандъкова е информирала Прокуратурата за това, че Столична община е сезирана с две писма – от общински съветници от групата на „Демократична България” и от представляващи ПП „Код”, за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие на 10 декември, което може да е „насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната”, както и че събитието може да е „противоречащо на решенията на ЕС”, съобщиха от ВАП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки