Делото за катастрофата на бул. „Черни връх“ тръгва на 19 декември

0

- Advertisement -

Делото за катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, при която загинаха две млади жени, започва по същество след седмица. Подсъдим, че е причинил смъртта им по непредпазливост е 39-годишният Георги Семерджиев.

След като изслуша страните по делото, съдия Стефан Милев определи, че в обвинителния акт  не са допуснати съществени процесуални нарушения и насрочи за 19 декември първо заседание по същество.

  Същевременно роднини на деца и младежи, загинали в катастрофи, започват общи протести с настояване за по-тежки наказания и по-бързи дела срещу извършителите на престъпления на пътя. Те обявиха  намерението си след среща с главния прокурор Иван Гешев.

  Протестите ще бъдат всеки месец, като ще включват и блокиране на пътища. „Правим това и заради вашите деца“, казаха роднините на загинали деца на пътя – в ръцете със снимки на своите деца.

  Какви промени искат – обобщи Иван Спасов:  „Аз съм твърдо „за“ промени в Наказателния кодекс, който е от 1968 година, „за“ промени в Наказателно-процесуалния кодекс, „за“ промени в Закона за движение по пътищата, „за“ ефективни присъди на убийците на пътя. И всички заедно да се съберем, да спрем войната на пътя и да спасим човешки животи“.

  А преди близките на пострадалите да разкажат своите лични истории и историите на техните дела, главният прокурор Иван Гешев им се извини от името на държавата за това, че не е осигурила сигурността на пътя, като изрази надежда, че исканията на близките на загиналите ще бъдат чути както от депутатите, така и от министрите.

  Оставете отговор

  Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

  Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

  Политика на поверителност и бисквитки