Кандидатът за премиер към парламента: Нека любовта към България днес надделее!

0

- Advertisement -

Кандидатът за министър-председател, предложен от ГЕРБ-СДС, проф. Николай Габровски представи проектокабинета си пред народните представители.

В опит да отвори „врата и път към помирение и разум“ той разказа пред народните представители притчата за двете жени, които твърдели пред цар Соломон, че са майки на едно и също дете.

„Нека любовта към България днес надделее, нека запазим родината си и заедно да преодолеем бедата, в която сме изпаднали, и нека тази любов, която всеки от нас таи в себе си, надделее над чисто егоистичното“, настоя той.

По думите му твърденията за голям шанс за съставяне на правителство със следващ мандат са подвеждащи и манипулативни.

„Най-голям шанс имаме тук и сега. И ако го пропуснем, ще останем в ръцете на случайността и задкулисните договорки“, категоричен бе той.

В словото си пред парламента професорът отбеляза, че надвисналата катастрофа трябва да бъде решена с общи усилия, защото рискуваме да останем затворени в лоното на популизма, конфронтацията и тяснопартийния интерес.

„Ролята ми беше да се откъснем от тяснопартийното и да се премине към експертното, прагматичното, професионалното“, допълни Габровски и обясни, че от този принцип се е водил при избора на кандидатите за министри.

Според него в този момент България има нужда от правителство и работещ парламент.

„Това е най-сигурната антикризисна мярка и антиинфлационна стъпка, единственият начин да се приближим към Шенген и еврозоната“, смята кандидатът за премиер.

Той прогнозира, че вместо борба с дълговата криза и икономическата рецесия, ще се хвърли страната в пропастта на спиралата от избори.

Пред депутатите Николай Габровски обеща, че ако правителството му бъде избрано, ще осъществят бързи и ефективни антикризисни мерки:

–  условия за разгръщане на икономическия и научен потенциал;

–  консенсус за конституционни промени;

–  ключови реформи, включително чрез плана за възстановяване и развитие;

–  дипломатически усилия за Шенген’

–  ангажиране на целия потенциал за присъединяване към еврозонята;

–  енергийна независимост;

–  увеличаване на отбранителните способности в рамките на НАТО и модернизация на армията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки