Гърци активно пътуват до България за по-евтини стоки за празниците

0

- Advertisement -

В Северна Гърция ще посрещнат празниците с български стоки, които са по-евтини и качествени, според гърците, които идват да пазаруват у нас. Гръцки компании за играчки предлагат подаръци на по-ниски цени за децата.

Гръцките търговски вериги продължават да предлагат стоки без увеличение на цените, които са включени в „кошницата на домакинята“- инициатива на министерството на развитието. Голямо е търсенето на тези стоки, съобщават търговците.

Досега се предлагаха само хранителни продукти, но вече се включиха и коледни подаръци за децата. Над 1300 гръцки фирми за детски играчки предлагат богат асортимент от играчки на по-ниски цени. Идеята е всяко дете да получи подарък за празниците.

В същото време проверяващи екипи следят дали предлаганите стоки реално са с много малка печалба. Глобиха с над 40 хиляди евро пет магазина, които са увеличили цените на стоките, предлагани като най-евтини.

В същото време хората от Северна Гърция активно пътуват до България, за да се заредят с евтини и качествени български стоки за празниците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки