МВР награди полицаи и граждани, участвали в търсенето на Сашко от Перник

0

- Advertisement -

Десетки служители на различни полицейски управления, както и граждани, участвали в издирването и намирането на 12-годишния Сашко от Перник, бяха отличени днес от ръководството на МВР. Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви:

„Това беше плод на изключителните усилия на много хора, на хиляди хора. Използвам случая да благодаря на всеки един от тях, дори на тези, които днес не са сред нас. Това беше един изключителен пример как обединени, желаещи да помогнем на едно детенце и на баща му. Успяхме да се поздравим с най-важното – да го намерим жив и здрав“.

МВР е изготвило алгоритъм за действие при подобни ситуации. Има и предложение от различни институции у нас, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров:

„Предложения от всяка една институция как за в бъдеще да подобрим, да синхронизираме действията си с цел да бъдем, при такива случаи, по-ефективни“.

Бащата на 12-годишният Сашко Александър Цветанов заяви:

„Те доказаха, че българският дух е жив – и съпричастността, и любовта, и състраданието. Тези хора не спряха да го търсят през цялото време. Спасиха моя и неговия живот“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки