Депутатите не приеха предложението на БСП точка първа да са промените за минималната заплата

0

- Advertisement -

Депутатите отхвърлиха предложението на БСП точка първа за днес да са промените в Кодекса на труда, с които минималната работна заплата да бъде 850 лева. По програма точката е девета за Народно събрание.

БСП настояваше промените да се гледат преди приемане на законопроекта за продължаване действието на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година.

Повече от четири опита за прегласуване направиха депутатите от БСП.

От „Български възход“ предложиха точката да се гледа по време на утрешното заседание, а ветото на президента върху Изборния кодекс да се обсъди днес, но и това не бе прието.

Искрен Митев обвини БСП, а Георги Свиленски апострофира.

„Залата и българските граждани не можаха да разберат кое е по-важно за БСП – минималната работна заплата, която вече половин час се опитват да вкарат в дневния ред, или хартиената бюлетина, с която да се подмени гласа на българските граждани“, каза Искрен Митев.

„Г-н Митев, Вие кога се сетихте, че минималната работна заплата за Вас е по-важна от Изборния кодекс – вчера, оня ден, днес сутринта? Щото вчера бяхте на друга позиция и сега да спекулирате тук и да говорите кое е било важно за БСП. БСП ясно е подредило своите приоритети. Да днес ще гледаме Изборния кодекс – точка 8, 9, когато му дойде времето, а утре ще гледаме ветото на президента. Кое не ви е ясно точно? Минимална работна заплата 850 лв, това иска БСП, и иска възможност на българските граждани да гласуват на хартия и на машина“, отвърна Георги Свиленски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки