Борисов е оптимист, че с мандат на ДБ може да има правителство

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че е оптимист, че с третия мандат, особено ако отиде в „Демократична България“, има голям шанс да се направи правителство на базата на евроатлантическите мнозинства в парламента. Ако се направи едно програмно правителство, подобно на това, което предложихме с проф. Габровски, мисля, че има шанс, коментира той на среща в Монтана, предавана на живо във „Фейсбук“.
 
Прави впечатление огромните евроатлантически мнозинства, които се правят в този парламент, коментира Борисов и даде пример с военната помощ за Украйна, Шенген, еврозоната.

„Затова считам, че вторият мандат няма да бъде изпълнен, защото, особено в последните дни, ПП-тата изпаднаха в изолация с бруталните си предложения, необмислени във всичко“, коментира лидерът на ГЕРБ. И тук, за радост, системните партии спират популистки закони, което ме прави оптимист, че третият мандат при правилен избор от президента, особено ако е в посока „Да, България“, има голям шанс да се направи правителство на базата на тези мнозинства, посочи той.

ГЕРБ-СДС, ДПС, ДБ – едните предложат закон, другите го подкрепят, ние предложим, те ни подкрепят, заедно с “Възхода”, отбеляза Борисов. Четирите партии ГЕРБ-СДС, ДПС, ДБ и “Български възход” направиха много добри мнозинства и едно подобно правителство, добре конструирано с подобно мнозинство зад него, може изведнъж да направи България много по-стабилна, отколкото дори след някакви следващи избори, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че в последните дни на парламента за тази година системните партии са действали изключително разумно, не са се поддали на популизма да направят „сватбарски“ бюджети, да изхарчат парите, а са сложили мерило средствата по плана за възстановяване да се харчат само за това, което са дадени.

Това, което поехме като ангажименти в Изборния кодекс – да може и на хартия, и на машина да се гласува, го изпълнихме, коментира той. Така че сега не можете да се оправдавате, че хората ги е страх от машините, но аз се надявам, че няма да има нужда и в третия мандат ще се прояви разум, добави Борисов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки