Дете на бежанци от Украйна е първокласник в Сапарева баня

0

- Advertisement -

Детето на бежанци от Украйна е записано и вече учи в първи клас в училището в Сапарева баня, каза за БНР кметът на курортния град Калин Гелев.

От юни в града пребивава група от три майки и с 4 деца от Украйна, като прехраната им ежедневно е поета от Общината по социалния патронаж. Записаните деца на бежанци от Украйна да учат в Кюстендилския регион са под 10.

Първокласникът е момче и редовно посещава учебните занятия, казва кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Неговата майка, заедно с още две украинки с децата им, са настанени в къща за гости в Сапарева баня по правителствената програма в помощ на бежанците от войната в Украйна, като се заплаща по 10 лева за нощувка. Изхранването им е поето от Общината по социалния патронаж.

Проблем е това, че финансирането е в известно нарушение на правилата за пред Сметната палата, като със ситуацията е запознат и областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски, той  се опитва да съдейства, но засега – без резултат.

„Ако няма механизъм, по който да компенсират тези средства, ще останат за общинска сметка… Няма да има и десет хиляди“, каза кметът Калин Гелев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки