Министър Шишков настоява за законова промяна, свързана с казуса в село Пролеша

0

- Advertisement -

Регионалният министър Иван Шишков настоява за законова промяна, с която да се реши казусът с жителите на село Пролеша.

Сутринта те се събраха на мълчалив протест срещу огромните суми за глоби, които са натрупали за шофиране без винетен стикер.

Хората твърдят, че две години са били убедени, че могат да пътуват без винетка до община София, но сега са получили глоби за хиляди левове.

Годишната сума за глоби заради липса на винетка да не може да надвишава сумата от три еднократни, предлага регионалният министър инж. Иван Шишков. Той е говорил с депутати от различни парламентарни групи, за да внесат промяната, която е необходима в Закона за движение по пътищата. Тя се налага заради казуса с жителите на село Пролеша.

„Този момент, ако бъде приет по този начин или по сходен начин, естествено, че проблемът ще отпадне, т. е. жителите на Пролеша и всички други, които наистина са получили по много актове в рамките на една година, ще платят съизмерима глоба, защото в момента глобата е несъизмерима“.

Шишков съобщи още за одобрени процедури, с които да се ускори строителството на отсечки от скоростния път Видин – Монтана – Ботевград:

„Считаме, че за по-малко от три години този път, който е трасето днес, който одобряваме от Ружинци до Монтана, ще бъде построено“.

Според Шишков отсечката е ключова за регионалната свързаност:

„С това си решение днес МС даде един ясен хоризонт напред за развитието на Северозапада“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки