Управленската декларация на ПП влиза в пленарната зала на парламента

0

- Advertisement -

Управленската декларация на „Продължаваме промяната“ (ПП) влиза в пленарната зала на Народното събрание. Документът съдържа 4 основни приоритета, по които втората политическа сила ще търси подкрепа от депутатите днес.

Какви са нагласите на парламентарно представените партии към момента?

Декларацията на ПП включва – развитие на икономиката, национална сигурност и върховенство на правото, енергийна независимост, намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

Кандидат-премиерът на „Продължаваме промяната“ академик Николай Денков вече обяви, че ако тя не събере необходимото мнозинство, ще върне мандата неизпълнен.

От ГЕРБ определиха декларацията като слаба и лекомислена, от „Възраждане категорично“ няма да я подкрепят.

Коментарът на Тома Биков и Костадин Костадинов:

„Една декларация, колеги, не може да управлява. Повярвайте ми, вашата не е добре написана.“

„Не, няма да има правителство и ние това нещо го казваме още от 3 октомври. Всъщност реално погледнато последните три месеца ставаме свидетели на една изкуствено продължавана агония.“

БСП също няма да подкрепи декларацията с мотива, че формулата с правителство на малцинството ще удължи политическата криза, вместо да я разреши. Въпреки това левицата ще продължи диалога за съставяне на правителство.

ДПС не коментираха документа.

„Български възход“ поискаха той да бъде редактиран, защото това, което се предлага в момента не изглежда устойчиво и те не биха го подкрепили.

Единствената категорична подкрепа за декларацията на ПП е от „Демократична България“.

„Ние работим за това да се състави правителство с втория мандат, защото смятаме, че това е отговорният сценарий“, каза съпредседателят на дясната коалиция Христо Иванов.

Декларацията е втора точка от днешното пленарно заседание. То ще започне с блиц контрол с премиера и неговите заместници.

Депутатите ще проведат и редовния за петък парламентарен контрол.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки