ПП и ДБ искат временна парламентарна комисия за Пловдивския панаир

0

- Advertisement -

„Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) внасят предложение за създаване на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства около Пловдивския панаир от 2016 г. до днес. Депутатът от ДБ Йордан Иванов обясни:

„Няма да се откажем от тази битка, ще разгледаме всички обстоятелства около решението от 2016-та г. на това, държавата да се откаже от акциите. Ще разгледаме действията на кметовете Иван Портних, Иван Тотев, Здравко Димитров и Общинските съвети на Пловдив и Варна по отношение на това, което се случва с Пловдивския панаир. Там ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до друг и да разкажат всички обстоятелства около харизването на пловдивския панаир на почетния консул на Руската федерация.“

От ПП допълниха, че ще в комисията ще бъде поканен и служебният министър на културата Велислав Минеков. С него ще обсъдят какви мерки могат да бъдат предприети, за да бъде обявен панаирът за паметник на културата, каза депутатът от „Продължаваме промяната“ и бивш председател на НС Никола Минчев.

„Това е възможна стъпка, чрез която да бъде предотвратено последващото застрояване, надстрояване, презастрояване – както и да го наречем, в крайна сметка това са синоними на съсипване на настоящия вид на Пловдивския панаир. Защото панаирът направи 130 години миналата година и наш дълг е да направим всичко възможно, той да продължи да бъде символ на Пловдив, какъвто е и досега“.

В отговор зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков припомни на ПП и ДБ, че Пловдивският панаир е бил приватизиран от бившия им коалиционен партньор – БСП.

„И то докато г-жа Корнелия Нинова беше заместник-министър, отговаряше за Пловдивския панаир. Не знам защо и тя не беше на тази пресконференция. Така че те спокойно може да се съберат и да обследват цялостно този проблем от неговия зародиш до неговото състояние в момента. Второ, нашият кмет на ГЕРБ и ГЕРБ са решили да дадат тази сделка на съда. Това е нашето решение.“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки