България и Израел имат шансове да разширят туристическото си партньорство

0

- Advertisement -

България и Израел имат всички шансове да  разширят туристическото си партньорство  в много по-широк спектър. Тази заявка даде по време на двудневното си посещение израелският министър на туризма Хаим Кац,  който предпочете страната ни за първата си визита в чужбина. Във вторник той беше гост на планинския ни курорт Банско заедно с проф. Мариела Модева, заместник-министър на туризма

Приятна изненада за министър Кац  бе срещата му с израелски младежи, дошли да карат ски. А фактът, че  освен писти, в района има изобилие от минерални води и спа хотели, го спечели окончателно.

„Това, което чух от израелците тук в Банско е, че всичко им харесва. Доволният клиент е най-добрата реклама.

Мисля, че има големи възможности за сътрудничество между давата народа.  Могат да се организират добри медицински конгреси, на които израелските лекари да предадат своя опит и познания“, каза за БНР израелският министър на туризма Хаим Кац.

При гостуването си в Банско министър Хаим Кац  даде да се разбере, че  е човек на краткия изказ и действието. Към местната власт и представителите на туристическия бизнес той се обърна с думите „ Кажете с какво да ви помогна“.

След което  пожела да види ски-зоната и на Бъндеришка поляна и сред многото скиори той чу и родния си език. Младежи от Израел  пиеха чай  след удоволствието да карат  ски. Министър Кац седна до тях  и в разговор получи информацията, която му трябваше.  След ски зоната  гостът разгледа няколко  хотела , в които по традиция отсядат туристи от  Израел. Прояви  голям интерес и към възможностите  за други инвестиции в района.

Туристическият обмен  между България и Израел  е приоритет на нашето министерство на туризма. 

Освен културния, исторически, зимен, балнео и бизнес туризъм, има и други ниши, с които страната ни е атрактивна за  гостите от Израел.  Като възможностите да се насладят на прекрасната ни природа,  да провеждат научни форуми, особено в областта на медицината и иновациите.  На тази тема разговаряха със заместник-министъра на туризма проф. Мариела Модева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки