Комисията за Панаира зацикли

0

- Advertisement -

Само 2 часа продължи заседанието на временната комисия за панаира след като бивши и настоящи представители на местната и държавната власт, които са участвали във вземането на решенията, бойкотираха изслушването и не се явиха. Предстои депутатите да съберат отново комисията и на база изслушването да приемат доклад, както и какви да бъдат последващите действия на държавата по казуса. 

Сред предложенията, които ще бъдат обсъдени, са всички събрани материали да бъдат предадени на прокуратурата. Това ще се случи най-рано сряда следобед.

Припомням, че комисията трябваше да заседава още миналата седмица, но заседанието тогава се провали заради продължилото цял ден пленарно заседание на парламента. Въпреки че днес се проведе, то беше бойкотирано от експремиерите Бойко Борисов и Сергей Станишев и бившите икономически министри Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Те не се явиха на изслушването. На заседанието не присъстваха и повиканите кметове на Пловдив и Варна, както и самият Георги Гергов.

Единствено община Пловдив изпрати представители от администрацията. Председателят на ДБ в Общинския съвет Веселина Александрова, както и Румяна Толова от „Кауза България“ също присъстваха.

Според Румен Гечев от БСП цялата сага около панаира представлява добре сформирано ОПГ- Организирана приятелска група. По думите му схемата била инициирана от Бойко Борисов. 

„Кметът на Пловдив се измъкна по терлици, шофьора на рейса на Пловдив идва, колеги от отдели идват, а на Варна – не изпрати дори и чистачката“, коментира Гечев.

Веселина Александрова, общински съветник от ДБ в Пловдив, пък отбеляза, че тази битка може да продължи безкрай, тъй като с години представителят на местния парламент може да гласува против приемането на акциите на Варна. Александрова изтъкна, че решението е в ръцете на Варна. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки