МОН ще проследи реализацията на повече от 70 000 български висшисти

0

- Advertisement -

Министерството на образованието и науката (МОН) ще проследи реализацията на повече от 70 000 български висшисти. Това ще стане чрез проекта GRADE, финансиран по програма „Еразъм+“, в който  участват около 2/3 от държавите-членки на ЕС.

Целта на проекта е да изследва реализацията на завършилите студенти в България през две конкретни академични години – 2020/21 г. и 2016/17 г. Ще се направи и сравнение със завършилите студенти в 16 други държави.

Изследването обхваща значителен обем от въпроси, свързани с удовлетворението на младите хора от тяхното обучение, допълнителните курсове и квалификации, които са минали и др. 

Чрез проекта ще могат да се сравнят различни системи на висше образование в Европа, както и ще се идентифицират начините, по които те могат да станат по-добри в подготовката на младите хора на пазара на труда.

Информацията ще подпомогне  отговорните институции, които формират политиките в сферата на висшето образование. Резултатите от изследването ще бъдат публикувани в анонимен формат, а данните ще бъдат интегрирани в международна база. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки