ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите, внесе 9999 подписа

0

- Advertisement -

В последния ден на внасяне на изборните книжа коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април. Формацията внесе 9999 подписа, с уточнението, че са събрали подписи в пъти повече.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че имат амбицията и силата да бъдат първа политическа сила и очерта водещата цел.

„Най-важно е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е последните две години. Политиката да се превърне не в технология на перманентния скандал, а в това, което трябва да бъде – публична среда, която е в състояние да произвежда решения. Защото България е заобиколена от много бури, самата страна е изправена пред кризи и предизвикателства и има нужда от някой, който да носи отговорност и да взема решения. Това е първата цел.“

Обявеният списък „Магнитски“, в който фигурира бившият финансов министър Владислав Горанов, ще окаже влияние в кампанията и в предсрочния вот, смята Дончев, но не се ангажира с конкретна прогноза в каква посока.

„Вероятно ще се отрази. Как, в каква степен, ми е трудно да отговоря. Но единственото сигурно е, че това е ярко доказателство, че ние не умеем да решаваме проблемите си в България, като общество, като институции, като правораздавателна система, защото можехме, ако бяхме в състояние, и нямаше да стигаме до списъците „Магнитски“ едно, две, не знам дали има и продължение.“

Дончев отново уточни, че Горанов не е част от ръководните органи на ГЕРБ, но и че той продължава да е член на партията.

На въпрос за това кои ще бъдат бъдещи партньори на ГЕРБ-СДС Дончев не даде отговор, но коментира, че участието на „Демократична България“ в коалиция с „Продължаваме промяната“ силно „затормозява“ шансовете за сформиране на ново правителство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки