Връщат картата за една линия в София от 15 март, гласуването е утре

0

- Advertisement -

Предстои Столичният общински съвет да ревизира официално решението за отпадане на месечната карта за една линия за пътуване с наземен транспорт и метро. Отпадането на картата предизвика сериозни възражения на пътуващите с градския транспорт в София, включително провокира реакция на омбудсмана Диана Ковачева.

Предложението за връщането на картата за една линия вече е одобрено единодушно от транспортната комисия на СОС. Връщането на картата ще се случи от 15 март, ако Общинският съвет събере достатъчно гласове утре.

Карлос Контрера  Снимка: БГНЕС

По-скоро единодушно ще бъде прието това решение„, прогнозира пред БНР Карлос Контрера, председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет.

„С основание хората приемат с известен негативизъм отпадането на картата за една линия. Това предложение беше представено като консенсусно. Още тогава имаше твърде много въпроси. Решението се представи като експертно, очевидно обаче не е добре премислено. Моментът на неговото въвеждане не е бил подходящ„, коментира Контрера в предаването „Хоризонт до обед“.

Очаква се намаление на приходите с приблизително 8 милиона лева, уточни той. По думите му с привличането на нови пътници „картината няма да е толкова в черни краски, както я рисуват от Центъра за градска мобилност„.

Центърът за градска мобилност има готовност да възстановява средства на каса, увери Карлос Контрера.

Хората могат да получат сумата, която се явява разликата между старата и новата цена. ЦГМ вече е разработил процедурите си за връщане.“

За децата до 10 години възстановяването на суми ще е 100%, тъй като държавата въведе безплатен транспорт за тях от началото на февруари, напомни той. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки