Устата: Чувствам се сигурен в моята държава, няма да се поддам на провокации

0

- Advertisement -

Изпълнителят Иван Динев, по-известен като Устата, разбуни духовете в Република Северна Македония (РСМ) със своята песен „Урок по история на Македония”. Той получи стотици заплахи за живота си от гневни граждани на югозападната ни съседка.

Вчера певецът е подал сигнал в полицията, а днес документите ще стигнат до ДАНС и Министерство на външните работи, заяви той в ефира на Нова Телевизия.

„Направих консултация с мои приятели юристи. Отидох в районното управление по местоживеене, което при мен беше абсолютно безсмислено. Зададоха ми абсурдни въпроси”, обясни той и даде примери: „Къде получавате заплахите? – В социалните мрежи, в профила си. Как откриха Вашият профил? – Най-вероятно като ми напишат името, то излиза”, обясни Устата.

„Това, което разбрах, е че там изглежда, че това е извън тяхната компетенция. Реших да се обърна към по-висшестоящи структури. За артист като мен трябва да съм под закрилата на свободата на словото, още повече като посочвам истински исторически факти. Не съм депутат, който има имунитет, и трябва като гражданин моята държава да ме пази”, каза още Динев.

„Предложиха ми охрана – спортни клубове, непознати лица. Хора в чужбина ми предлагат да остана при тях. Аз се чувствам сигурен в моята държава, няма да се поддам на тези провокации”, подчерта той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки