Прокуратурата: Бизнесменът Велико Желев е разследван за принуда на служител

0

- Advertisement -

Строителният предприемач Велико Желев се разследва за принуда над свой служител, съобщи заместник – районният прокурор на София Борислав Георгиев. Той уточни, че по случая се издирват  още двама души.

Георгиев категорично отрече разследването да има връзка с проверките на МВР за нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа.

Делото е за принуда с нанасяне на лека телесна повреда на служител на Желев. Самият Желев е задържан за 24 часа, а останалите двама,  съпричастни към случая,  се издирват, обясни прокурор Борислав  Георгиев.

„Пострадалото лице е разпитвано многократно. Принудата, упражнена срещу пострадалия, е по повод имуществено разпореждане, поемане на финансови задължения. Става въпрос за дружествени отношения в рамките на дружеството. Това е бил бивш негов служител. Разследването е, че е бил принуден да подпише документи, които са с невярно съдържание.“

След анализ на събраните доказателства ще стане ясно ще има ли обвиняеми по случая, каза още заместник –районният прокурор на София Борислав Георгиев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки