Жени са участвали в обира с тротинетките на руския ресторант в София

0

- Advertisement -

Женска компания е сред заподозрените за съпричастност с обира на руския ресторант „Друзья“ в центъра на София, пише „Телеграф“.

Според първоначалните данни две или повече жени, които са празнували 8 март в заведението на улица „Шипка“ 34, са били в ролята на съгледвачи и са подавали информация към крадците.

Ресторантът е атакуван минути след като последните клиенти са си тръгнали.

Около 2 часа след полунощ маскирани с противогази мъже нахлуват вътре и пръскат със спрей две от сервитьорките. Жените тъкмо броели оборота, който бил около 24 000 лева.

Тлъстата сума била заработена само за няколко часа, тъй като заведението се пукало по шевовете заради 8 март. Нападателите бързо изтръгнали от ръцете на служителките сумата и духнали с електрически тротинетки, които паркирали пред ресторанта.

Напръсканите със спрей сервитьорки са на 25 и 33 години. Оказана им е помощ в „ИСУЛ-Царица Йоанна“. Настанени са с опасност от задушаване и силна уплаха.

През вчерашния ден са били посетени от разследващ полицай, за да дадат показания. Те също обаче не са успели да видят добре нападателите.

Криминалистите са категорични, че моментът на обира не е избран случайно, а е тъкмо заради очаквания добър оборот на женския празник 8 март. В момента се преглеждат всички камери в района.

Разпитан е и пазачът, който е бил в будката, охраняващ паркинга на Руския културно-информационен център.

Той не е успял да види добре нападателите, но му направило впечатление, че са с тротинетки. Това допълнително разсеяло съмненията му, че е възможно да са крадци, както впоследствие се оказало.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки