Представители на животновъдите предупредиха, че секторът е пред фалит

0

- Advertisement -

Животновъдството в България е пред фалит, предупредиха представители на организации в сектора.

На общо събрание те са поискали среща с президента, служебния премиер и финансовия министър, но такава още не е определена.

Животновъдите са готови и за ефективни протести.

Изкупуването на суровото мляко се спира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и вече са задръстени от стока, каза председателят на „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов.

„Ние всички, и потребители, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е проблемът. Единствено държавата не можа, и контролните органи не могат да разберат къде е проблемът. Проблемът е в тези големи вериги, които слагат монопол и извиват ръцете на държавата.

Но ние сме в безизходица. Нашата продукция се изкупува на ужасно ниски цени, не само суровото мляко и меса…“

Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в магазинната мрежа, категорично заяви Бойко Синапов.

„Защото на наш гръб се внасят и се продават чужди бракувани продукти, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим собствената си нация. Нискокачествени продукти се вкарват и се продават с български етикети. Някой трябва да го признае. Самото общество трябва да се събуди, защото това трябва да бъде прекратено“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки