Пощенска марка на тема „80 години от спасяването на българските евреи“

0

- Advertisement -

В Регионалния исторически музей на София беше валидирана марка с тираж 5 100 броя, посветена на 80 години от спасяването на българските евреи.

На събитието в централното фоайе на музея кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че самият музей се намира в еврейския квартал в столицата.

Фандъкова подчерта, че „в този ден отбелязваме събитие, с което всички можем да се гордеем и което показва, че винаги, когато хората се обединяват за добро, може да се постигне резултат“.

Столичният кмет призова да се преклоним пред паметта на хората, които не са били спасени.

„Гордея се, че нашият град е успял да се запази като символ на толерантност, какъвто се надяваме и правим всички усилия да го запазим и днес“, каза още Фандъкова и добави, че „сме длъжни да пазим духа на толерантност, който е струвал много усилия, предполагал е голяма смелост, както на политиците от ранга на Димитър Пешев и общо 43 депутати, на Българската православна църква, на много съсловни организации, така и на десетки хиляди обикновени български граждани, застанали в подкрепа на своите съграждани“.

„Обединени в името на доброто, в името на справедливостта, можем да се борим със злото и да постигаме резултат“, каза кметът Фандъкова.

Филателното издание се състои от една пощенска марка в блок и специален пощенски печат.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки