Вотът в страната започна нормално, в някои секции машините не работят

0

- Advertisement -

Гласуването в страната започна нормално и без големи струпвания на хора пред избирателните секции. В някои избирателни секции има проблеми с машините за гласуване.

Изборният ден в София започва спокойно, навреме и без проблеми. В ранните часове на деня избирателната активност е ниска, но това е нормално споделиха членове на СИК. На входа на училищата гражданите, който нося раница или багаж, се проверяват за взривни вещества, както и по-съмнителни лица, информира служител на криминална полиция.

Без драстични проблеми започна изборният ден в област Враца. В една секция е имало забавяне при пускане на машината за гласуване, а в друга комисията е започнала работа без един от членовете си, който не се е явил.

Броят на гласоподавателите в област Благоевград са  с 23 325 повече от  населението,  според  данните от последното преброяване, извършено от Националния статистически институт  през 2021 година.

Изборният ден в 16 РИК – Пловдив-град стартира спокойно. Машините в 4 секции не са стартирали работа, което е наложило преминаването на хартиен вот.

В област Ловеч изборният ден започна нормално и навреме във всички 263 секции. Засега няма сериозни проблеми с машините за гласуване.

Всички секции в Сливенска област отвориха тази сутрин, но на много места не са се явили членове на комисии, под предлог, че са болни, а други са отказали да се явят, съобщи говорителят на РИК Сливен Даниела Василева. Нови три жалби са подадени за паравани в нарушения на разпоредбите на ЦИК. Другата е от вчера за същото.

362 910 са гласоподавателите във Втори многомандатен избирателен район Бургас. 746 са разкритите избирателни секции в областта. Само в 2 болници в Бургас, поради липса на достатъчно избиратели, няма да бъдат разкрити подвижни секции. За 4-и път на избори ще има образувана избирателна секция на ферибота „Дружба“, който се намира извън териториални води.

В спокойна обстановка започна изборният ден на територията на област Кърджали.

Изборният ден в Старозагорска област започна спокойно. До момента няма постъпили жалби и сигнали.

Нормално започна изборният ден в Шуменска област.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки