Борисов: Това НС трябва да излъчи правителство, каквато и да е цената за партиите

0

- Advertisement -

Изборите минаха, благодаря на всички български граждани, които ни подкрепиха. Повишихме резултата си. За втори път пореден победихме и поотделно и заедно нашите основни опоненти. Затова и в деня на изборите, въпреки че някои от вас казаха, че това е предателство от моя страна, че като съм говорил меко, вместо агресивно, срещу опонентите, да съм намалил процентите, аз считам, че тогава съм бил искрен и сега съм още по-искрен“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Целта на едни избори е да се излъчи правителство – това е парламентарната демокрация. Един път бива, втори път бива, българите казват трети стомна за вода не бива, четвърти път, пети път. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Каквато и да е цената, за партиите. В противен случай, нови избори, означава същото. И риск за парламентарната демокрация и република“, посочи още Борисов. Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че ще бъде депутат в 49-ото Народно събрание, както и че няма да подкрепи импийчмънт на президента Румен Радев.

Борисов обяви преговори за съставяне на правителство, като изтъкна, че без редовен кабинет държавата ще остане и без бюджет:

„В момента, в който президентът Радев ни връчи мандата, ще поканим в парламента всички партии. Без редовно правителство бюджет в парламента няма бъде подкрепен от нас. Това означава, че няма да има бюджет“

Борисов покани и президента Румен Радев да участва в обсъжданията със своя опит от съставянето на служебни правителства.

Бойко Борисов уточни, че лично ще води преговорите с другите партии в 49-тото НС:

„Ще бъда депутат, ще водя лично преговорите, разбира се, с колегите, за да знам кой накрая носи отговорност“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки