Вижте разпределението на мандатите от региона в 49-то НС

0

- Advertisement -

Късно снощи ЦИК обяви разпределението на мандатите в 49-то Народно събрание.

Победителите на изборите ГЕРБ – СДС получават 69 мандата, втората политическа сила ПП – ДБ – 64, ПП „Възраждане“ – 37. Четвъртата парламентарна група ще бъде на ДПС с 36 депутати, БСП ще има 23-ма народни представители, а ИТН – 11.

ПП – ДБ ще имат 4-ма народни представители от Пловдив град. Това са Никола Минчев, Манол Пейков, Йордан Иванов и Христо Даскалов. 

ГЕРБ – СДС ще вземе 3 от 12-те мандати в Пловдив град, според резултатите, публикувани от ЦИК. Така депутати в 49-то НС стават Бойко Борисов, Радомир Чолаков и Десислава Трифонова. Ако Борисов реши да влезе от София, то пловдивски депутат ще бъде и доц. Стефан Шилев.

Възраждане“ ще имат 2-ма депутати от 16 МИР. Това са Ангел Георгиев и Емил Янков. 

ДПС, БСП и ИТН ще имат по 1 народен представител от Пловдив град. Това са Танер Али, Иван Петков – Бебето и Гроздан Караджов. 

В Пловдивска област ГЕРБ – СДС получава 3 от общо 11-те мандата. Те са за водача Вежди Рашидов, Младен Шишков от Раковски (с най-много преференции) и д-р Иван Червенков от Асеновград.

Коалицията ПП – ДБ ще има 2-ма депутати. Това са Росен Костурков и Катя Панева.

По двама народни представители ще имат и „Възраждане“, и БСП. Това са водачът на „Възраждане“ Стоян Таслаков, който води и в Пазарджик, и Кръстьо Врачев, а при социалистите – Манол Генов от Асеновград и Калин Калапанков.

По 1 депутат ще имат ДПС и ИТН. Това са Рамадан Аталай и Станислав Балабанов. 

В 13-ти МИР Пазарджик вече има 8 мандати. По 2-ма депутати ще имат ГЕРБ – СДС, ПП – ДБ и ДПС. Възраждане и БСП ще имат по един депутат от региона

В партия ГЕРБ има пренареждане на листата. Освен водачът Екатерина Захариева, в 49-тия парламент влиза Стефан Мирев, който е с над 5 хиляди преференциални гласа. 

От Продължаваме промяната- Демократична България влизат Ивайло Шотев и Петър Кулински. Двамата бяха и в предишния парламент от Продължаваме промяната. Към момента не е ясно кой регион ще избере Дилян Пеевски. Ако предпочете Благоевград, то от ДПС в Пазарджик влизат Небие Кабак и Осман Мурадов. 

В същата дилема е и водачът на Възраждане Стоян Таслаков , който е водач и в Пловдив. След него е Десислава Георгиева. 

Единият мандат на БСП е за Драгомир Стойнев, който е и водач в Габрово. Предполага се, че той ще бъде депутат от Пазарджик, но ако избере Габрово, ще отстъпи място на областния председател на БСП Петя Цанкова.

„Възраждане“ и БСП имат по 1 народен представител от Пазарджик. Това са Стоян Таслаков, който обаче води листата на „Възраждане“ и в Пловдивска област, и Драгомир Стойнев, който е водач на листата на БСП и в Габрово. Ако двамата предпочетат други райони, депутат от „Възраждане“ ще стане Десислава Георгиева, а от БСП – Петя Цанкова. 

Смолянска област има 4 мандата в Народното събрание. Два от тях са за ДПС и по един – за ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ. Така в 49-тия парламент от Смолян влизат водачът ДПС Хайри Садъков и вторият Анджей Джандев, както и д-р Красимир Събев от ГЕРБ – СДС и Михал Камбарев от ПП – ДБ. 

Избраните в 2 многомандатни райони имат 1 ден да заявяват от коя листа желаят да бъдат избрани. Срокът изтича днес. Ако не подадат заявление, ЦИК ще ги обяви за депутати от района, в който първо са били регистрирани. 

За нашия регион това са Бойко Борисов от ГЕРБ – СДС (София и Пловдив град), Катя Панева от ПП (Пловдив област и Хасково), Йордан Иванов от ДБ (Пловдив град и област), Стоян Таслаков от „Възраждане“ (Пловдив област и Пазарджик), Делян Пеевски от ДПС (Благоевград и Пазарджик) и Драгомир Стойнев от БСП (Пазарджик и Габрово). 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки