В Бургас прокурорският син се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата

0

- Advertisement -

Прокурорският син Васил Михайлов сключи днес споразумение с Районната прокуратура в Бургас и се призна за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на Петър Гюмов. Случаят е от края на август 2021 година в Созопол. Съдът, гледал днес разпоредителното заседания по делото, одобри споразумението и наложи наказание „Пробация“ на подсъдимия. В продължение на година той ще полага и общественополезен труд.  Срещу Васил Михайлов има повдигнати и други обвинения за хулигански прояви – за нанасяне на лека телесна повреда и закана за убийство в Перник.

Районният съд в Бургас отмени мярката за неотклонение „Подписка“ на Васил Михайлов , но наложи пробационни мерки, каза говорителят на Районната прокуратура Зорница Щърбева:

„На подсъдимия бе наложена „Пробация“, която включва три пробационни мерки. Първата е задължителна регистрация по настоящ адрес, която ще се изпълнява в град Перник, за срок от 1 година и 6 месеца,с явяване и подписване пред пробационен служител, два пъти седмично.

Втората е периодични срещи с пробационен служител за срок от година и половина.  Третата е осъществяване на безвъзмезден труд в полза на обществото, в размер на 100 часа, в рамките на 1 календарна година.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки