Вторият ден от първото заседание на НС продължи по-малко от минута и половина

0

- Advertisement -

Рекордно кратко – под минута и половина, продължи работата в пленарна зала във втория работен ден на 49-ия парламент.

Три минути след 10 часа председателстващият заседанието – най-възрастният измежду депутатите Вежди Рашидов, поздрави колегите си и се обърна с въпрос към тях, а последвалият отрицателен отговор доведе и до бързо решение.

„Няма да правим регистрация. Вчера се регистрирахме, днес продължаваме вчерашното заседание. Има ли други номинации за председател на парламента? Колеги, питам втори път? Няма други номинации. Ако няма други номинации, колеги, ще продължим заседанието в сряда от 10:00. При тази патова ситуация не виждам друго какво да направим. Тъкмо ще имаме повече време за размисъл.“

Рашидов все пак отправи политическо послание – към един от съпредседателите на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

„Само да поздравя господин Петков. Хубаво говорихте, господин Петков, но в предишния парламент не никакви закони не са приети, а петдесет и три.“

Първото заседание на новия парламент още не е приключил. Това може да стане едва след като бъде избран председател на парламента.  Насрочването на продължението на първото заседание за сряда ще постави нов рекорд по избор на пръв между равни. На 48-ия парламент това отне три дни.

Заседанието е закрито, но ще работят работни групи. На практика най-важният въпрос – ще се развърже ли заплетеният възел около избора на председател на Народното събрание, остава нерешен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки