Положителен тест за Covid-19 на обвиняемия отложи за юни делото за смъртта на Милен Цветков

0

- Advertisement -

Положителен тест за Covid-19 на обвиняемия Кристиан Николов стана причина за отлагане на делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков.

Адвокатите на подсъдимия представиха пред Върховния касационен съд документ,  че е под карантина, както и заявление, че иска да присъства лично на делото.

Следващото заседание е на 21 юни.

Две съдебни инстанции осъдиха Кристиан Николов на 9 години затвор за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на телевизионния водещ. И прокуратурата, и частните обвинители, и адвокатите на Кристиан Николов искат връщане на делото на Софийския апелативен съд.

Положителен сертификат за Covid-19 плюс писмено заявление от Кристиан Николов, че иска лично да участва в защитата си пред финалната съдебна инстанция са били депозирани в съда вчера.

От защитата обясниха, че е било направено в първия възможен работен ден след 4-дневните великденски празници, по време на които РЗИ, което решава за карантината, не е работило.

„Би трябвало да се приложи документ за това, че е карантиниран, какъвто нямаше“, заяви днес прокурор Божидар Джамбазов.

„Очевидно е болен, представихме сертификат за това нещо, макар прокуратурата да не го приема. В тази връзка може би сте забелязали ремонта на ул. „Позитано“. Човекът, който е повдигнал обвинение, вероятно му търсят юридическата дипломат там“, заяви Любомир Таков в коментар по основния спор в това дело – по непредпазливост или при евентуален умисъл е причинил Николов смъртта на Милен Цветков.

Прокуратурата и частното обвинение твърдят, че качвайки се на автомобил след употреба на наркотици, шофирайки с висока скорост и пренебрегвайки червения светофар, младият мъж е убил умишлено телевизионния водещ. Затова и техните представители искат делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд, който да го осъди именно по този текст от Наказателния кодекс и му наложи по-тежко наказание.

Обратно  – защитата отрича умисъл, но също иска връщане на делото и по-лека присъда. Самият Кристиан Николов на няколко пъти призна вината си, извини се на близките на Цветков и заяви, че ще понесе отговорността си за случилото се.

В момента Николов е под домашен арест, а днес стана ясно, че със специално разрешение на съда, е гласувал на последните избори.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки