Мнима брокерка е взела над 216 000 лева от граждани в Търновско

0

- Advertisement -

Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за измама на мнима брокерка, която е получила над 200 хиляди лева от граждани с обещанието да ги инвестира в борсови сделки с гарантирана доходност. 

Разследването е започвало през миналата година, когато в областната дирекция на МВР във Велико Търново гражданин е подал сигнал, че е бил измамен с 63 000 лева от великотърновка, която му обещала парите да бъдат инвестирани чрез легитимни интернет платформи в борсови сделки и ще му донесат гарантирана доходност. 

В хода на разследването е било установено, че по тази схема от 2014 до 2020 година 55-годишната жена е измамила още няколко граждани, а причинената имотна вреда е нараснала до 216 415 лева. Парите не са били инвестирани и не са върнати на собствениците им.  

Мнимата брокерка е привлечена от Районната прокуратура като обвиняема за измама. Законът предвижда лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки