В бюрата по труда – новорегистрираните безработни продължават да са повече от устроените на работа

0

- Advertisement -

Новорегистрираните безработни в цялата страна от началото на годината до 30 април надхвърлиха 79 200 души, а устроените на работа чрез бюрата по труда – 54 600 души. Това сочат най-новите данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта от ежеседмичното специализирано наблюдение на пазара на труда.

За последната наблюдавана до момента седмица от 24-и до 30 април записаните в бюрата по труда са 4054 души, а започналите работа – 3024.

В последната седмица на април най-много са новорегистрираните безработни в областите София-столица и Пловдив – съответно 379 и 339 души.

Само в три области – Търговище, Смолян и Силистра устроените на работа за този период са повече от записаните в бюрата по труда.

Най-много са намерилите препитание също в столицата – 300 души, за тази наблюдавана седмица, следват областите Пловдив и Бургас.

От 2 януари 2023 година до момента е неизменна тенденцията за превес на новорегистрираните в бюрата по труда в цялата страна над намерилите препитание.

Пикът на записаните в бюрата по труда до момента е 6627 души и той беше отчетен в първата седмица на януари. Над 6000 бяха новорегистрираните и през втората седмица на януари, както и в периода от трети до девети април.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки