ГЕРБ ще използват първия мандат. В сряда ще е ясен кандидатът им за премиер

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че коалицията им със СДС ще изполват първия мандат, за да съставят правителство

„Ще предложим безспорен премиер, ще го направим утре в парламента пред лидерите на всички партии. Повярвайте ми изборът ни е за точния момент, верния момент за това, което българите очакват. Те очакват да се сложи ред в хаоса, да заработят еврофондовете и ПВУ, очакват процедурите по Шенген, Еврозоната, очакват правосъдната реформа“, категоричен бе той.

По думите му кандидатът им за министър-председател е гордост за България и гордост за Европа.

Правителството ще е на база цели и приоритети, посочи Борисов и се обърна с апел към всички партии: „Избори през август, без бюджет, е катастрофа“.

„Всеки отговорен политик, всеки който взима заплата за тази работа, а всички ние сме такива в парламента, не може да остави парламента да работи месец и нещо без да произведе нищо“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Не можем да остави и в следващите дни, месеци, хаосът в държавата да продължи. Виждате нечувана инфлация, миграция, обедняване, катастрофи, убийства, грабежи, абсолютно никаква перспектива за България след двете години“, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна и към ПП-ДБ:

„Слагаме на масата програмата, приоритетите, приемлив премиер, който ще съобщя утре и правим правителство. Категорично сме решени да го направим, каквото и да ни струва това, ако не стане с вторите, с останалите. Ние не можем повече да разделяме партиите в парламента. Всички те са излъчени от българския народ и ще се съобразим с това“, посочи Борисов.

Според лидер на ГЕРБ, президентът Румен Радев е абсолютно прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят, да вземат в някой град повече кмет, е безотговорно и за подобни хора няма място в политиката. „Ние съзнаваме цялата си отговорност, хейтът, който ще се отнесе“, подчерта Борисов.

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС на 15 май

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки