Иззети са доказателства за насилие над четиримесечно бебе от Видин

0

- Advertisement -

Прокуратурата във Видин разследва причините за нанесени тежки наранявания на четиримесечно бебе. Момченцето е откарано в столичната болница „Пирогов“ със счупен череп и временна опасност за живота. Разследването, което се води е и за оставяне на малолетно  дете без надзор и родителски грижи, с което е създадена опасност за физическото му развитие, каза заместник- районният прокурор Райна Петрова.

„Това, което знаем до момента като първоначална информация е, че майката е оставила четири от децата си сами вкъщи, за да отиде по нейни думи до магазина. Децата са били на четири месеца, на година и половина, на четири и на пет години“.

От дома на семейството са иззети веществени доказателства.

„Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети дрешки на детето, одеяло, възглавница, по които е имало кръв, както и пръчка“. 

Възможно е нараняванията да са причинени от другите по-големи деца, едно от които е с умствен дефицит.

„Вчера са проведени разпити на част от роднините на семейството. Днес предстои да се проведат разпити на децата в синя стая“.

Ще се проучи възможността останалите четири деца в семейството да бъдат гледани от бабата и да посещават седмична грижа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки