Петков: Видях в Мария Габриел човек, дошъл за истински разговор, не за шоу

0

- Advertisement -

Въпросът дали от „Продължаваме промяната“ биха подкрепили правителство с мандата на ГЕРБ ще бъде подложен на вътрешнопартийни обсъждания.

Заседава Изпълнителният съвет на партията, а след това ще се събере и нейният Национален съвет, преди да бъде прието окончателно решение на ниво коалиция заедно с партньорите им от „Демократична България“.

Пред Би Ти Ви съпредседателят на ПП Кирил Петков се изказа положително за кандидата на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел, с която лидерите на новата коалиция се срещнаха.

„Част от колегите от ГЕРБ искаха да приключат, да кажат стига толкова, ако е „не“, направо да си тръгваме и да си преговаряме с ДПС и БСП. Но Мария Габриел направи нещо различно. И аз видях в нейно лице човек, който беше дошъл да води истински разговор, не да направи някакво шоу или само да чуе „не“ от нас, за да отидат при ДПС и БСП.

Затова не залостих вратата. Излизайки от тази среща, аз казах – искам да поговоря с всичките ни органи. Да ние имаме ясно решение, не се въртим, но преди да кажем твърдо „не“, да мислим дали има някакъв друг вариант, освен да дадем държавата на тройна коалиция, която ние не вярваме, че ще изпълни нашия план за България“, каза Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки