Къро подготвял атентата срещу Гешев?

0

- Advertisement -

Подземният бос Красимир Каменов-Къро е замесен в опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев, научи Lupa.bg от отлично осведомени източници. Той е подготвял атентата, но поръчителят е друг. За да не се стигне до човека, който иска да сплаши или убие обвинител №1, е разстрелян издирвания с червена бюлетина престъпник. 

Доказателство, че Къро има пръст в покушението срещу главния прокурор, дава и самата прокуратура. През март от държавното обвинение обявиха, че при обиски са били открити бележки и флашки със записи на телефонни разговори – общо 15 броя, в които участват петима души. Според описанията на файловете един от участниците в тях е Красимир Каменов – Къро. В записите се споменават имена като „Цецо от Белград“, който плащал за американски лобисти; Бобока (верояно се визира Пламен Бобоков – б.р.); говори се и за 400 000 евро, за да бъде отстранен висш служител на МВР. Споменато е и името партия „Продължаваме промяната“, говори се също за „Кирчо, Асенчо и „Кокорчо“. В част от записите се говори, че Гешев е „пътник“. Участниците обсъждат и визитата му в САЩ, като се намеква, че има организация той да бъде атакуван с компромати, за да бъде оставането му на поста невъзможно. Казва се също, че „трябва да бъде сготвен много добре“. 

Журналистът Димитър Стоянов, който Гешев нарочи, че е близък до Къро, публикува следния пост в социалните мрежи:

„Още преди 3 месеца беше ясно, че за Красимир Каменов – Къро има поръчка. Спрягаше се една руска групировка. Не е като да липсват поводи за това убийство. Вчера Каменов беше много опасен източник на информация. С голяма доза сигурност ще ви кажа, че днес е убит ключов свидетел по разследване на чуждестранна юрисдикция. И това няма да се размине току-така. Моята хипотеза е, че One coin продължава да е смъртоносен!“

 Очаквайте подробности!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки