Нецензурен надпис с червено на БСП централата в Пловдив

0

- Advertisement -

Централата на Градския съвет на БСП – в Пловдив беше надраскана с червена боя и  социалистите сезираха прокуратурата. „Винаги сме подкрепяли свободното изразяване на различно мнение и винаги сме отстоявали това право, но остро се противопоставяме, когато начинът на изразяване наранява друга личност или разрушава чужда собственост. В демократичната общност правото на мнение е на първо място, но как се нарича деяние на личност, чрез което се руши чужда собственост, и то сграда, която има културна стойност за най-стария жив град в Европа“, се казва в позиция на пловдивските социалисти.

В нея се подчертава, че на една от най-светлите дати за България и гордост за всеки българин – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, „за пореден път ставаме свидетели на вандалски действия срещу сградата на Българската социалистическа партия в Пловдив“.

„Този позорен акт, който е действие на страхливец, за съжаление се превръща в системно отвратително деяние на лице или лица срещу сградата на най-старата политическа партия в България.
Изразяването на мнение на човек с качулка чрез хвърляне на боя върху сградата на опонент е акт на страхлива личност, която не може да застане с лицето си и ясно и цивилизовано да изрази своето мнение“, допълват социалистите.

От БСП в Пловдив са подали сигнал до компетентните органи. „Надяваме се лицето или лицата да бъдат намерени, за да им бъде потърсена отговорност и да получат своето наказание с цялата сила на закона“, казва председателят на столетницата в града под тепетата Иван Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки