Съпругът на починалата в Русе родилка: Казаха ми, че сме изтеглили късата клечка!

0

- Advertisement -

Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази мъка, сподели със сълзи на очи Мартин Симеонов, съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе.

Пред Нова тв мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага спешно Цезарово сечение.

„То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми пише: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя“, разказа той.

Според Симеонов никой не е проверил какво се случва с родилката: „Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „Канев” е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са  ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта“.

От болницата му казали, че причината за смъртта била белодробна емболия.

„Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения“, допълни мъжът на починалата жена.

Според него, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо: „Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили – не е ясно… когато са се наспали“.

Детето е момченце, живо и здраво е и се казва Белослав.

„Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо“, каза още Мартин Симеонов. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки