БСП искат гласуване в зала за имунитета на Борисов

0

- Advertisement -

БСП внася проект на решение на НС за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова. Според нея няма необходимост от протакане на процедурата:

„Внасяме предложение – проект на решение, залата да гласува “за” или “против” сваляне на имунитета на господин Борисов. Без учредяване на комисия, която 6 месеца да тупа топката, за да го изпере. След като те нищо не правят, след като той няма доблестта сам да си го даде, а председателят на парламента и мнозинството в момента тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата да внесем този проект за решение“. 

Нинова и депутатите от ПГ направиха опит да се запознаят с документите, внесени от главния прокурор Иван Гешев като мотив за искане на имунитета на Борисов. Оказа се, че правилата са усложнени и е необходимо писмено разрешение от председателя на НС, макар документите да не са засекретени, подчерта Нинова:

„Това е супер страна, ненормална, нетрадиционна процедура. Не знам защо Росен Желязков си е измислил такава процедура, но всеки депутат трябва да си пусне отделно писмено искане той да му сложи резолюция, за да може да чете документи, които не са секретни и са общодостъпни и са задължителни да ги прочетем преди да вземем решение в зала как да гласуваме. Това е много странна ситуация! Аз се обръщам към председателя на парламента да предостави тези документи на всички депутати, без да се налага изрично да искаме разрешение за това. Не се налага“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки