Бебе гигант 5,150 кг се роди в Пловдив

0

- Advertisement -

Бебе с тегло 5150 грама се роди в Пловдив. Цели 18 пухкави дечица с тегло над 3500 грама посрещнаха от началото на месец юни в пловдивска болница.

Едно от тях обаче изненада със завидните размери от 52 см и 5150 грама. Най-голямото бебе в лечебното заведение за тази година носи трите имена на своя дядо Димитър и се появи в екипа на д-р Матев, д-р Андреев, неонатолога д-р Василева, анестезиолога д-р Дилова и ак. Механджийска, пише „Дунав мост“. 

Митко е дълго чакано бебе, след многократни неуспешни опити за забременяване родителите му не губят надежда дори и за миг и още след първата проведена ин витро процедура положителният тест за бременност бил факт. Бременността преминава нормално, но последният месец бил истинско предизвикателство заради тежестта, която ставало все по-трудно да се носи, споделя Елена.

Именно заради големия плод се наложи допълнителна интервенция два дни след раждането и едноседмичен престой на мама и бебе в болницата.

„Благодаря на д-р Матев, който беше до мен през цялата бременност, от самото начало до раждането на Митко, както и на д-р Костадин Георгиев, който проследи състоянието ми след раждането и двамата реагираха мигновено, когато беше необходимо.

Искам да благодаря на целия екип, който не ме остави през целия период“, обобщи Елена, след като се опита да изреди персонално всички от операционна зала, през детска стая до рехабилитаторите и не пропусна консултанта по кърмене Петя Запрянова, която успешно се справи със задачата гладът на Димитър да бъде преодолян.

Но най-благодарна е на нейната вуйна Мадлен Маркова, която е операционна акушерка в болницата и неотлъчно е била до нея през цялото време, за да ѝ оказва подкрепа в този най-съкровен и емоционален момент.

Елена и Димитър вече са си вкъщи, а ние пожелаваме на цялото семейство да са здрави и щастието им да е със същите големи размери като малкия Митко!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки