Можем да направим самоотчет на електромера си заради поскъпването на тока

0

- Advertisement -

Заради поскъпването на тока за бита с малко над 4 процента, което влиза в сила от днес, и трите електроразпределителни дружества дават възможност абонатите им да направят самоотчет на електромерите си. 

Тези потребители, които желаят сами да отчетат уредите си, трябва да го направят най-късно в рамките на днешния ден. При самоотчета клиентите трябва да посочат показанията на електромера по всички тарифи, клиентския си и абонатния си номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се подават данните. Показанията могат да бъдат подадени по имейл, телефон или на място в клиентски център на енергодружеството, като сроковете са различни. 

Подробна информация може да бъде намерена на сайтовете на компаниите. Самоотчитането се извършва по желание на клиентите и не отменя задължението на дружествата да направят обичайния месечен отчет. 

Фактурите, които абонатите ще получат за юли, ще съдържат информация за двата периода: за потреблението на тока по по-ниските цени до 30-ти юни, и за използвания ток по новите, по-високи цени от 1-ви юли.

За потребители, които не желаят сами да отчетат показанията си, това ще бъде направено от служителите на дружествата, така, както всеки път при промяна на цените.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки