„Възраждане“ оттегля номинацията си за шеф на НЗОК

0

- Advertisement -

ПГ на „Възраждане“ е оттеглила номинацията на Тодор Хинов за управител на Здравната каса, потвърди лидерът на партията Костадин Костадинов. 

Той отрече това да има връзка с медийни публикации, в които се твърди, че Хинов е с присъда за присвояване на пари и криене на данъци като управител на ДКЦ в Севлиево:“В петък ми се обади Тодор Хинов и каза, че по лични причини иска да оттеглим неговата култура. Между другото ни постави в неудобна ситуация, тъй като ние имахме и друга кандидатура, върху която разсъждавахме и всъщност се колебаехме между него и другата кантора – един от бившите управители на една от най-големите столични болници. 

Както знаете, когато се подават документи, те не са със свидетелство за съдимост и ние няма как да знаем дали едно лице е осъждано или не. Всъщност интересно е да разберем как точно се е стигнало до тези информации. Ако е така или ако не е така – и в двата  случая г-н Хинов има право да заведе, между другото, иск в Комисията за защита на личните данни, защото някой е боравил с неговите лични данни! Което не е законно“.

Парламентът има три дни, за да вземе решение за провеждане на референдум за запазване на българския лев, за да не наруши закона, заяви още Костадинов. Той настоя за провеждане на кръгли маси и дискусии, на която да се сблъскат различните мнения за и против въвеждане на еврото. От партията ще се възползват от правото да внесат предложението си като точка в дневния ред на НС утре.

„В момента Народното събрание на път, за първи път от последните 33 години, да наруши закона. Ето защо ние казваме, че демокрацията е в опасност и че в България има надигащсе фашизъм, който има за цел да унищожи опозицията. Ако това нещо се случи, ще бъде много тежък прецедент – на практика държавен преврат за пореден път, защото Народното събрание е ходило по ръба на закона, но никога досега не го е нарушавало“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки