Казусът с акции на Панаира продължава в съда

0

- Advertisement -

Във Върховния касационен съд е образувано дело по жалбата на Агенцията по вписванията срещу решението на Окръжния съд, което разпореди акциите на община Варна да се впишат в капитала на „Пълдин туринвест“. Припомнямe, че това е дружеството, чрез което община Пловдив има миноритарен дял в Международен панаир Пловдив, а основната част от акциите държи бизнесменът Георги Гергов. 

В началото на юни Апелативният съд остави без разглеждане жалбата на агенцията с аргумента, че няма правно основание да прави това. От Агенцията по вписванията пък се позовават  на съдебна практика, която позволява институцията да заеме подобна позиция по дела от висок обществен интерес. 

Спорът по вписването на акциите на община Варна в „Пълдин туринвест“ е заради опасенията, че  след този акт бизнесменът Георги Гергов ще контролира изцяло вземането на решения за съдбата на панаира.Междувременно министърът на икономиката Богдан Богданов сформира работна група, която да провери обстоятелствата около даряването на държавни акции на панаира на община Варна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки